siglino.jpg

Λίγα λόγια

Γεννημένος και μεγαλωμένος στα Ανώγεια ο Θανάσης Σταυρακάκης, νοσταλγώντας τις αγνές παραδοσιακές γεύσεις και μυρωδιές των παιδικών του χρόνων αποφάσισε να δημιουργήσει έναν χώρο στον οποίο θα μπορούσε να αναβιώσει και να μοιραστεί τις γεύσεις αυτές. Ξεκίνησε το 1978 με το Κρητικό Κονάκι στην Αθήνα, ένα μοναδικό για την εποχή του χώρο με παραδοσιακή κρητική κουζίνα και ζωντανή μουσική. Σήμερα συνεχίζει αυτή τη φιλοσοφία με τo «Μπιφτεκααάτσι» στο Χολαργό: καλό κρητικό φαγητό σε προσιτές τιμές.

Στο Μπιφτεκααάτσι χρησιμοποιούνται μόνο αγνές πρώτες ύλες από την Κρήτη, από επιλεγμένους παραγωγούς, διασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα και την πιστή παραδοσιακή γεύση των πιάτων. Τα μυρωδικά και τα λαχανικά προέρχονται από την πλούσια κρητική γη ενώ τα αρνιά και τα κατσίκια έχουν βοσκίσει στα μιτάτα του Ψηλορείτη. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείψει η Ρακή, το Ρακόμελο, ο Μαρουβάς (ειδικά παλαιωμένος κρητικός οίνος) και το χύμα κρασί (λευκό και κόκκινο) που παράγεται ειδικά για μας από το κτήμα Ταμιωλάκη.

Ο Σεφ των εστιατορίων Αδάμ Παπαδάκης γεννήθηκε και μεγαλώσε στην Κρήτη και σπούδασε μαγειρική στη Γαλλία και στην Ελβετία. Προσθέτει τη δική του δημιουργική πινελιά στην κρητική κουζίνα μένοντας πιστός στην παράδοση.

Το 2011 τα εστιατόρια μας πιστοποιήθηκαν από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΕΥΣΗΣ για την ποιότητα και την αγνότητα των πιάτων τους.

Λιτά και παραδοσιακά διακοσμημένες οι αίθουσες μας είναι φωτεινές και φιλόξενες. Το εστιατόριο του Χολαργού διαθέτει αυλή και δωρεάν πάρκινγκ. Έχουμε φροντίσει οι χώροι μας να είναι λειτουργικοί και για οικογένειες παρέχοντας χώρο για άλλαγμα και παιδικά καρεκλάκια για το τραπέζι.